وبلاگ جهادگران سلامت

اقدامات کنترلی بهداشت محیطی در مترو،اتوبوس،سطح شهر

نکات بهداشتیدر 1 فروردین 1399

کنترل بهداشت محیطی در مترو،اتوبوس،سطح شهر

هدف: کاهش غلظت عامل عفونت در هوا، سطوح و اشیاء

هدف از تهیه این راهنما ارائه توصیه و راهکار اقدامات بهداشتی جهت جلوگیری و کنترل کرونا ویروس در پایانه های مسافربری می باشد. این راهنما اطلاعات بهداشتی جهت کاهش امکان انتقال بیماری برای کلیه کارمندان، پرسنل، نیروهای خدماتی و افرادی که در این مکان ها فعالیت و رفت و آمد دارند، ارائه میدهد.

راهکارها: تهویه مناسب و مطلوب، جداسازی فضا یا رعایت فاصله حداقل یک متر از افراد بیمار یا مشکوک، دودعفونی سطوح و اشیاء

بهداشت فردی:

توصیه می گردد ضمن رعایت، نکات بهداشتی زیر اطلاع رسانی گردد:

  • از دست دادن و رو بوسی کردن با یکدیگر پرهیز کنید؛
  • شستن مرتب دست ها با آب و صابون (طبق دستورالعمل) و یا استفاده از مواد ضدعفونیکننده بر پایه الکل؛
  • فعالیت های خارج از منزل را تا حد امکان محدود نموده و ازحضور در مکان های عمومی و شلوغ پرهیز کنید؛
  • از خوردن غذا در محیطهای عمومی و همچنین خوردن غذاهای آماده تا حد امکان اجتناب کرده و از مواد غذایی  به صورت کاملا پخته استفاده کنید؛
  • در صورت مشاهده علایم سرماخوردگی استراحت کرده و از ماسک با نحوه صحیح استفاده کنید و در صورت شدید  شدن علایم به مراکز درمانی مراجعه انجام کنید؛
  • افراد بیمار، تا زمان رسیدن آمبولانس یا انتقال به مراکز درمانی، حتی الامکان در یک مکان جدا از سایرین نگه  داشته شوند؛
  • نیروهای خدماتی در هنگام نظافت باید از لباس حفاظتی، ماسک، چکمه و دستکش استفاده نمایند؛
  • برای ثبت حضور و غیاب ترجیحا از سیستم تشخیص چهره استفاده کنید؛
  • برای تماس با دکمه های آسانسور، از دستمال کاغذی استفاده نمایید؛
  • استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه یا سرفه کردن (در صورتیکه دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج  موقع سرفه و عطسه استفاده کنید)؛
  • عدم استفاده از دستمال مشترک برای تمیز کردن میز و صندلی و سایر وسایل (ترجیحا هر یک از کارکنان از دستمال نظافت شخصی استفاده نمایند و یا استفاده از دستمال نظافت یکبار مصرف)؛
  • وسایل نظافت پس از هربار استفاده گندزدایی شود؛
  • رانندگان حتی الامکان از گرفتن پول نقد خودداری کرده و پرداختها به صورت آنلاین، کارت و یا با استفاده از اپ ها صورت گیرد.
  • رانندگان، کلیه پرسنل شاغل در پایانه ها و سایر محلهای مودوع این راهنما از ماسک و دستکش استفاده نمایند و ترجیحا مواد ضدعفونیکننده بر پایه الکل به همراه داشته باشند.
  • عدم تماس دستها با چشم ، دهان و بینی عدم استعمال دخانیات به دلیل تاثیر آن بر تضعیف سیستم ایمنی بدن و مستعد نمودن افراد در ابتلا به ویروس

دستورعمل شستشوی دستها :

20 ثانیه به طریقه زیر شسته شوند

  1. دستها را مرطوب کنید
  2. از صابون مایع استفاده کنید
  3. کف دستها را خوب به هم بمالید
  4. انگشتان را بشوئید
  5. مچها را بشوئید
  6. بین انگشتان را بشوئید
  7. آبکشی کنید
  8. با دستمال کاغذی خشک کنید (استفاده از حوله یک بار مصرف نیز مورد تایید است)
  9. شیر آب را با همان دستمال ببندید
  10. دستمال را سطل زباله درب دار بیندازیدمنبع : وبسایت وزارت بهداشت
    سبد خرید