اقدامات کنترلی بهداشت محیطی در مترو،اتوبوس،سطح شهر
کنترل بهداشت محیطی در مترو،اتوبوس،سطح شهر
هدف: کاهش غلظت عامل عفونت در هوا، سطوح و اشیاء
هدف از تهیه این راهنما ارائه توصیه و راهکار اقدامات بهداشتی جهت جلوگیری و کنترل کرونا ویروس در پایانه های مسافربری می باشد. این راهنما اطلاعات بهداشتی جهت کاهش امکان انتقال بیماری برای کلیه کارمندان، پرسنل، نیروهای خدماتی و افرادی که در این مکان ها فعالیت و رفت و آمد دارند، ارائه میدهد.
راهکارها: تهویه مناسب و مطلوب، جداسازی فضا یا رعایت فاصله حداقل یک متر از افراد بیمار یا مشکوک، دودعفونی سطوح و اشیاء
بهداشت فردی:
توصیه می گردد ضمن رعایت، نکات بهداشتی زیر اطلاع رسانی گردد:
- از دست دادن و رو بوسی کردن با یکدیگر پرهیز کنید؛
- شستن مرتب دست ها با آب و صابون (طبق دستورالعمل) و یا استفاده از مواد ضدعفونیکننده بر پایه الکل؛
- فعالیت های خارج از منزل را تا حد امکان محدود نموده و ازحضور در مکان های عمومی و شلوغ پرهیز کنید؛
- از خوردن غذا در محیطهای عمومی و همچنین خوردن غذاهای آماده تا حد امکان اجتناب کرده و از مواد غذایی به صورت کاملا پخته استفاده کنید؛
- در صورت مشاهده علایم سرماخوردگی استراحت کرده و از ماسک با نحوه صحیح استفاده کنید و در صورت شدید شدن علایم به مراکز درمانی مراجعه انجام کنید؛
- افراد بیمار، تا زمان رسیدن آمبولانس یا انتقال به مراکز درمانی، حتی الامکان در یک مکان جدا از سایرین نگه داشته شوند؛
- نیروهای خدماتی در هنگام نظافت باید از لباس حفاظتی، ماسک، چکمه و دستکش استفاده نمایند؛
- برای ثبت حضور و غیاب ترجیحا از سیستم تشخیص چهره استفاده کنید؛
- برای تماس با دکمه های آسانسور، از دستمال کاغذی استفاده نمایید؛
- استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه یا سرفه کردن (در صورتیکه دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنید)؛
- عدم استفاده از دستمال مشترک برای تمیز کردن میز و صندلی و سایر وسایل (ترجیحا هر یک از کارکنان از دستمال نظافت شخصی استفاده نمایند و یا استفاده از دستمال نظافت یکبار مصرف)؛
- وسایل نظافت پس از هربار استفاده گندزدایی شود؛
- رانندگان حتی الامکان از گرفتن پول نقد خودداری کرده و پرداختها به صورت آنلاین، کارت و یا با استفاده از اپ ها صورت گیرد.
- رانندگان، کلیه پرسنل شاغل در پایانه ها و سایر محلهای مودوع این راهنما از ماسک و دستکش استفاده نمایند و ترجیحا مواد ضدعفونیکننده بر پایه الکل به همراه داشته باشند.
- عدم تماس دستها با چشم ، دهان و بینی عدم استعمال دخانیات به دلیل تاثیر آن بر تضعیف سیستم ایمنی بدن و مستعد نمودن افراد در ابتلا به ویروس
دستورعمل شستشوی دستها :
20 ثانیه به طریقه زیر شسته شوند
- دستها را مرطوب کنید
- از صابون مایع استفاده کنید
- کف دستها را خوب به هم بمالید
- انگشتان را بشوئید
- مچها را بشوئید
- بین انگشتان را بشوئید
- آبکشی کنید
- با دستمال کاغذی خشک کنید (استفاده از حوله یک بار مصرف نیز مورد تایید است)
- شیر آب را با همان دستمال ببندید
- دستمال را سطل زباله درب دار بیندازیدمنبع : وبسایت وزارت بهداشت